Здр.колеги проблема е като колата е студена забива муцуната яко така 4-5 мин и след това е добре.Та исках да питам диагностиката 6те покажели вариатора?А ако е дебитомера дали ако го отка4а преди да я запаля 6те си работи нармално без да забива като дам газ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
ВАРИАТОРА ИЛИ .....
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от kemo_nike Покажи съобщениеЗдр.колеги проблема е като колата е студена забива муцуната яко така 4-5 мин и след това е добре.Та исках да питам диагностиката 6те покажели вариатора?А ако е дебитомера дали ако го отка4а преди да я запаля 6те си работи нармално без да забива като дам газ?
Вариатора мисля, че няма как да се види с компютърна диагностика, поне не се записва като грешка. Който е по-запознат с диагностиката да каже. Пък и на него какво да му диагностицират, като той се чува веднага
Все пак проблема ти не звучи като вариатор. Това забиване на студен мотор обикновено е от дебитомер, ламбда, свещи или бог знае каквоПусни едно търсене има много теми по въпроса
И я закарай на диагностика
Last edited by Sm0k; d.m.y г., 03:20.Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]
Comment
-
Първоначално публикувано от kemo_nike Покажи съобщениеЗдр.колеги проблема е като колата е студена забива муцуната яко така 4-5 мин и след това е добре.Та исках да питам диагностиката 6те покажели вариатора?А ако е дебитомера дали ако го отка4а преди да я запаля 6те си работи нармално без да забива като дам газ?sigpicAlfa 155 2.0 16v
Comment
-
Първоначално публикувано от KalinAlfista Покажи съобщениенаправи една профилактика...дросел..горивен филтърAlfa Romeo 146 1.4 T.S
Comment
-
Първоначално публикувано от kemo_nike Покажи съобщениеИ аз първо отидох да сменя горивен филтър,но се оказа че неможе да се сменя бил в бензиновата помпа.А колата е 145 1.4t.s 16v
Аз ще добавя като препоръка чистене инжектори, ако не се оправи от дебитомер...
AR 145 QV '97
Comment
-
Първоначално публикувано от chico Покажи съобщениеАко е от по-новите след 98-ма - да, така е...
Аз ще добавя като препоръка чистене инжектори, ако не се оправи от дебитомер...Alfa Romeo 146 1.4 T.S
Comment
-
Колега, моля те опиши по-подробно какво точно се случва с колата. Мисля си че имам подобен проблем, но понеже карам на газ, мине ли на газ (а тя минава почти веднага), всичко става нормално. Говорих с газаджията, той твърди че моето ГИ ползва инфото от дебитомера и ламбдата (не емулира). Сега се чудя и си я карам така (моят дебитомер е от скъпите 0 280 217 102 на Бош) и не ми се дават пари за четвърт кола просто ей-така.sigpic
Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535
Comment
-
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=39116Първоначално публикувано от serafim Покажи съобщениеКолега, моля те опиши по-подробно какво точно се случва с колата. Мисля си че имам подобен проблем, но понеже карам на газ, мине ли на газ (а тя минава почти веднага), всичко става нормално. Говорих с газаджията, той твърди че моето ГИ ползва инфото от дебитомера и ламбдата (не емулира). Сега се чудя и си я карам така (моят дебитомер е от скъпите 0 280 217 102 на Бош) и не ми се дават пари за четвърт кола просто ей-така.Alfa Romeo 155 2,0 T.Spark
Comment
-
Първоначално публикувано от serafim Покажи съобщениеКолега, моля те опиши по-подробно какво точно се случва с колата. Мисля си че имам подобен проблем, но понеже карам на газ, мине ли на газ (а тя минава почти веднага), всичко става нормално. Говорих с газаджията, той твърди че моето ГИ ползва инфото от дебитомера и ламбдата (не емулира). Сега се чудя и си я карам така (моят дебитомер е от скъпите 0 280 217 102 на Бош) и не ми се дават пари за четвърт кола просто ей-така.Alfa Romeo 146 1.4 T.S
Comment
-
Еми то и аз имам същия проблем и вече се чудя какво да правя,то не бяха нови-свещи,вариатор,ламбда сонда,чистене на грешки на дебитомера след уверението,че той си е читав.Сутрин като я паля или по-късно през просто когато е студена я чакам да загрее 5-10мин иначе забива муцуна и гърми като се 1 ще се изтрелва.Колега ако решиш твоя проблем свиркай та да мога и аз да оправя моя,че вече незнам какво да правя освен последната възможност да я залися към Панчаревското езеро и да и се решава проблема
Comment
-
Първоначално публикувано от xapu Покажи съобщениеЕми то и аз имам същия проблем и вече се чудя какво да правя,то не бяха нови-свещи,вариатор,ламбда сонда,чистене на грешки на дебитомера след уверението,че той си е читав.Сутрин като я паля или по-късно през просто когато е студена я чакам да загрее 5-10мин иначе забива муцуна и гърми като се 1 ще се изтрелва.Колега ако решиш твоя проблем свиркай та да мога и аз да оправя моя,че вече незнам какво да правя освен последната възможност да я залися към Панчаревското езеро и да и се решава проблема. Това на бензин. На газ пердаши независимо от температурата на двг.
sigpic
Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535
Comment
Comment